Příběh Veverky

03.12.2020 15:41

Přišla na svět v polovině dubna 2020, pod hvězdami, je předurčena být také hvězdou. Odznak hvězdy má na čele. Vysloužila si jméno Veverka. Její maminka Stanga Lola je zkušenou závodní harcovnicí po Evropě, účastnicí Šampionátu 3letých klisen SN 2005 a oddanou matkou hříbatům, i adoptovaným (jedna známá „dvojka“ B + B kolem hradu Švihov). Platí pro ni, že by pro svého velitele šla do ohně.

Otec 1061 Brynet má do dnešního dne v chovu 24 dcer, je nositelem ideálně konstruovaného těla pro extrémní výkon v tahu a skvělé mírné povahy. Otec chovných klisen.

Veverka je „pracovní“ jméno před „občanským“ s výžehem. Veverka patří do „S“ rodiny Hradčany a minulo ji hvězdné jméno Scarlett Johansson. Takže seznamte se: Stanga Scarlet :-), protože skvělý kůň má mít výjimečné jméno! Je klisnička, která už nyní má velký chovný potenciál a za 5 měsíců už jí bude rok a přijme zkušenosti s výstrojí. Má dvě polosestry, obě ve službě Drábův dvůr – kurzy: Carmen S se stejnou matkou Lolou, Uganda S se stejným otcem Brynetem. Skvělé! Po stejném otci má Scarlet pravou sestru Kenya S (slouží v Eponě v hipošce), dále Sparta S, Argentina S, pravého bráchu Brazil Hradčany, po otci polosestry Niger S (slouží na experimentální KPZkové farmě a je to mediální koňská tvář) a Slovakia S. Veverka od mala „kouká mámě pod nohy“, zná všechno, co máma dělá a je připravena na  další nové poznávačky. Je připravena na dráhu oddaného Šemíka, a pro svého velitele přes hradby půjde.

Dvě vakcinace v primovakcinaci – má za sebou. Odčervení v odstupu – má za sebou. Barva tmavé ryzky – je. Hřívnatá – je. Kontaktní – je. Veverku si ceníme v jednom roce věku na 50 tisíc korun.

P.S.: význam jména Scarlett je „zrzka, zrzavá“ J.