Co je na Hradčanech nového?

14.12.2018 21:59

Ano, pár novinek přišlo. Předně máme zorané nové pole pro čisté organické brambory, jak Jindřiška ráda říká "potravina, co vám jde naproti". Inspirací nám bylo přání Martina, majitele Gurska a Niger, uspořádat linku orby, a tak jsme to "sjeli" nanečisto dvěma páry (Síla Vé a Stanga Lola a druzí Striga a Británie), dvěma odlišnými ruchadly a čistě Svobodovským týmem. Záznam najdete tady

www.youtube.com/watch?v=U33UwU7Kjwo

Rozhodně se už nebojíme časové investice lidského úsilí. A není to pravěk. Je to budoucnost.

Před týdnem nám odcestovala hříbata v nabídce - Spartak Nalčik a Sigma, oba Hradčany. Jsou na jednom místě a jsou na druhé straně země, u Děčína. Nastoupila bez přemlouvání, s dvouminutovým zaváháním Sigmy a už frčeli do nové služby. Přejeme jim oddanost panu Tomášovi a jeho pozornost. 

A dnes tu byla paní Monika, naše respektovaná chiropraktička, a napravila na hřebcích Válečníkovi a Developerovi vše, co si provoz vybral za daň. Investujeme rádi do prevence, protože naši koně nedojdou do bolesti ze zatuhnutí nebo jen chvíli, ale nestresují se dlouhodobou zátěží bolestí a vyhýbáme se konzervativní léčbě. Došlo i na Strigu a její zatížení v pánevní dutině, ale to si vyžaduje větší ohledy, protože klisna má za sebou porody. A došlo i krk Jindřišky :-).