Británie S složila ZV klisen

21.07.2015 22:46

Británie S zkoušky výkonnosti klisen složila v Janovicích - Dvorkách, protože v termínu ZV Rychnovek naše výprava odcestuje reprezentovat český chov do Německa, a přímo konkrétně i její matka Síla Vůle (původ "Brity" dev.aschk.cz/pk/kun/247930). Po známce za extriér - 8 bodů se výborně odprezentovala výkonem za 8,78 b. pod vedením Daniely Svobodové. Tím se stala nejproduktivnější klisou z celkem šesti zúčastněných.

V letošním roce bodují i její polosestry z Hradčan - Slovakija S a Sparta S (viz. www.jezdectvi.cz/fotogalerie-detail.aspx/zkousky-a-vystava-triletych-chladnokrevnych-klisen. Brity zabodvala v místě, kde se před dvěma lety svým druhým umístěním prosadil její pravý bratr, hřebec Bravo Artuš Hradčany (dev.aschk.cz/pk/kun/238737), tehdy v mjetku pana Rázka Jaroslava. Další pravý sourozenec, klisna Salva, byla ve třech letec věku prodána do Velké Británie.

Británie je sangvinické povahy, zdravá, ohebná a v tahu neoblomá. Dělá nám radost. V příštím roce nastoupí dráhu profi výkonu a bude připuštěna hřebcem.

 

 

Fotogalerie: Británie S složila ZV klisen